Onze projecten

Referenties

Zoekt u een milieuvriendelijke vervanger van bijvoorbeeld schelpenpaden? Koers Research BV heeft met DurEko-mix® mix dé vervanger van schelpen ontwikkeld voor wandel- en fietspaden. 

Koers blijft altijd in beweging en introduceert DurEko-mix® BIO, een variant van de traditionele DurEko-mix®. De BIO variant heeft een hogere draagkracht en is daardoor geschikt voor zwaarder belaste wegen.

Zoekt u een fraaie halfverharding in verschillende kleuren voor recreatieve toepassing? Dan biedt Koers Handel u de oplossing met KoMex®. Toepassingen voor KoMex® zijn zeer uitgebreid.

KoMex® BIO is een halfverharding voor paden en wegen. De samenstelling van het materiaal is uniek. De combinatie van steensoorten en biopolymeren zorgt voor uitstekende duurzame eigenschappen.

Zoekt u een gesloten verharding met een natuurlijke uitstraling? Koers Research BV heeft met KoTRec BIO een gesloten verharding met hoge sterkte ontwikkeld voor intensief gebruikte fietspaden, toegangswegen en parkeerplaatsen. 

In Nederland, Duitsland en België zijn veel zandpaden en zandwegen aanwezig met vaak een hoge cultuurhistorische waarde, waar menig beheerder problemen mee heeft. De paden zijn vaak te los, te nat en dus modderig of geven veel stofoverlast. Een ieder wil de uitstraling en eigenschappen van een zandpad graag behouden en de nadelen minimaliseren en indien gewenst gemakkelijk herstellen.

Koers heeft twee typen “hydraulisch zand” ontwikkeld om het karakter van zandwegen te behouden en om de nadelen te minimaliseren.

Bij het hydraulisch zand type “Emmen” wordt het aanwezige zand gemengd met hydraulisch zand, waarbij het originele karakter van de bestaande zandweg bewaard blijft. Na het doormengen worden de paden opnieuw geprofileerd en verdicht zodat ze weer goed begaanbaar zijn.

Bij het hydraulisch zand type “Appelscha” wordt de zandweg geprofileerd en het hydraulisch zand als toplaag aangebracht, waarbij de natuurlijke uitstraling van het zandpad behouden blijft.

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

logoNL Greenlabel voor een meetbaar
duurzame leefomgeving


logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!